© www.infocanarie.com
Lanzarote
KanariØyene

© www.infocanarie.com
Øya Lanzarote ligger ca.ti mil fra den afrikanske kysten. Som de andre Kanariøyene, er også denne opprinnelig ei vulkanøy, noe man legger merke til med en gang man har landet på flyplassen Arrecife.
De veldig sterke motsetningene i landskapene som man finner, gir grunn til sterke følelser. Flere steder finner man områder som ser ut som om man er på månen i sterk kontrast til der hvor de dyrker jorda, og for ikke å snakke om nærmest tropisk vegetasjon opp i mot knauser av lava som stikker opp fra den gullfargede sanden på strendene hvor havets bølger slår inn.
Vulkanen Timanfaya dominerer hele øya med sine over 300 krater og områder dekt av lava.

Klimaet er varmere og tørrere her enn på de andre øyene i øygruppen. Dette kommer hovedsaklig av de varme vindene som kommer fra Sahara og brisen fra Atlanterhavet.

Det er veldig lite nedbør og dermed så og si bestandig sol, idèelt for den som vil tilbringe ferien i ogved havet.

Miljøvernbeskyttelsen har deklarert Lanzarote gjennom Unesco "Biosfere verdensreservat" for sin intakte og nesten primitive natur.
Følelsen av å være i uberørte omgivelser, er veldig sterk.

Også på Lanzarote har turistnæringen blitt drevet og utviklet bevisst og kan i dag tilby tjenester av førsteklasses kvalitet. Strendene er vakre og velutstyrte. Man finner flere Spa-senter, turistattraksjoner og steder for underholning og moro.

Sportsentrene er velutstyrte og funksjonelle og spesielt tilpasset og tilrettelagt for praktisering av vannsport som f.eks.dykking ( veldig klart vann og dermed god sikt, uberørte og spennende områder på havbunnen å utforske), vindsurfing (veldig praktisk takket være klimaet som tilbyr vind og bølger), vannski, seiling og sportsfiske. Muligheten for de som er glad i å spille golf , å praktisere denne sporten også i løpet av vinteren. Dessuten er det muligheter for å spille tennis osv.

Det mangler ikke på muligheter for å komme i kontakt med den lokale kulturen og dets musèer og arrangementer.

De mest kjente stedene er: Costa Teguiste, La Santa, Puerto del Carmen og Playa Blanca.


HOLYDAYS OFFERS AND SOLUTIONS
© www.kanarioeyene.com